Geitenvlees
Wereldwijd wordt geitenvlees gegeten, ook in Nederland neemt het gebruik wat toe.
Waarom? We genieten steeds meer van Italiaanse, Portugese, Franse en Indonesisch gerechten.
En het is zeker een mooi, eerlijk en vooral ook lekkere vleessoort van uitmuntende kwaliteit.
Geitenvlees is een delicatesse.
Ook op de Antillen is men bekend met geitenvlees.
En geitenvlees wordt jong gegeten, hoogstens 8 maand oud ( Chevon ).
Capretto de zuiglam die alleen melk heeft gehad, vind zijn weg naar onze Italiaanse en Franse zuiderburen.
En die vieren feest, want bij ons is het jonge geitje een restproduct van de melk geitenhouderij.
Ten onrechte!!
Twee derde van de wereldbevolking eet het regelmatig.
Tijd dat we wakker worden dus.

recept-sate-kambing-marinade

Indonesisch keuken
In de Indonesisch keuken staat geitenvlees regelmatig op het menu, ook in de vorm van saté.
Echter door de levensstandaard eet men hier vaak de wat oude dieren, die worden gemarineerd met als weekmaker natuurlijke zuurbronnen zo als limoen of azijn soorten.
Geitenvlees saté ( Saté Kambing ) welke traditioneel wordt geserveerd met een ketjapsaus is zeker het proberen waard.

Saté babi
Een lekker Balinees snack met klassieke pittige kruiden.
Sate babi is het lekkerst van geroosterd varkenshaas snel klaar en ideaal met BBQ en Gril. Traditiegetrouw hoort het bij Nasi Goreng gerechten.
Indo varkensvlees recepten vinden hun oorsprong in bali.
Goede kant en klaar sausen zijn o.a te koop bij Jumbo supermarkten van TV kok Lonny Gerungan.

sate

Authentiek culinaire recepten vind u met de zoekbegrippen: "sate babi bali recipe, sate babi resep, sate babi manis, resep sate lilit bali, sate babi manado, sate babi kecap, sate babi di bali"
Samakita ! Bezoek de volgend website: