Indische keuken gado gado groenteschotels en pindasauzen.

Indische keuken
De Indische keuken heeft veel groenteschotels waar van de groente gewokt, geblancheerd of rauw bereid worden.
Meest bekend is wel de gado gado uit Oost Java met Javaanse pindasauzen.
Karedok met Aziatische basilicum uit West Java heeft zijn eigen specifieke groentes en pindasaus.

Surinaamse keuken
Rechtstreeks uit de surinamse keuken komt het gerecht Lotek.
De Lotek pindasauzen worden gezuurd met limoensap.
Als kruiden wordt toegevoegd Knoflook, Trassi, en Laos = verwant van gember.
Het kan rauw of warm gegeten worden samen met longtong rijst.

Petjel
Oost Java heeft Petjel, een variant van gadogado
De Petjelsaus is een veel pittiger pindasaus.

5e Smaak.
Umami ook wel Ve-tsin de 5 smaak.
Pas op met deze smaak versterker, niet toegevoegd is beter!
De Indonesische keuken is smakelijk en gezond eten!

komkommer

Indische Gado Gado
En lekkernij dit u geproefd moet hebben!!
Indische Gado Gado recepten
gado gado.html
zijn er te kust en te keur maar het best bent u af met de simpelste.
Indische Gado Gado groenten zijn hier moeilijk verkrijgbaar.
En als ze er zijn, komt het uit de vrieskist, dat is geen goede plek voor verse groente!
Indische gerechten voor Gado Gado zijn met namen hoofdgerechten.
Indisch Gado Gado groenten zijn taugé, koolsoorten, wortel, bonen, en komkommer.
Op deze website vind u een goed Gado Gado Recept.
Met gadogado saus
Met gadogado kruiden.
En met gadogado groente.

Gado Gado Kruiden