Recept Cajun Kruiden en pindasate saus

De pinda
pindakaas & pindasaus
De pinda,behoort tot de peulvruchten.
De bloem is bovengronds echter onder de grond wordt het een pinda in dop.

Pindaplanten
Pindaplanten zijn door de Spanjaarden verspreid over de gehele wereld.
pindaplant wikpedia
In tal van wereldkeukens wordt de pinda dan ook gebruikt.

Oogst
Na de oogst moeten de peulvruchten indrogen voor opslag.
De grootste producent van pinda's is China.
China exporteert ook rauwe noten in dop, het grootste deel van de oogst is voor de productie van arachideolie.

Ongebrande pinda's
Ongebrande pinda's kunnen ook gegeten worden.
In de VS worden pinda's met de schil gekookt, gepeld gegeten met cajun kruiden

Recept Cajun Kruiden:
2 eetlepels zout
Paprika - 2 eetlepels
Tijm - 1 eetlepel
Basilicum - 1 eetlepel
Knoflookpoeder - 2 theelepels
Uienpoeder - 2 theelepels
Zwarte peper - 2 theelepels Witte peper - 2 theelepels
spice
Cayennepeper - 1 theelepel

Nederlandse keuken.
De Nederlandse keuken kent geen echten traditionele recepten met pinda's.
Als Pindakaas & Pindasaus is het echter zeer populair.
Voor wie de beste pindakaas of pindasaus wil maken kan het best de licht geroosterde kant en klaar pinda's kopen, en deze zelf even met wat pindaolie roosteren.

Pinda satésaus
Meest gegeten Pinda satésaus is de Javaanse pindasaus met friet, gehaktballen en natuurlijk saté Babi of Ajam.
skewer satay